The Greek and Yummy blog

Γνώμες, απόψεις, σκέψεις, πάντα με γνώμονα την Ελλάδα και τα μοναδικά Ελληνικά προϊόντα. Το blog του Greek & Yummy, είναι ζωντανό και ενημερώνεται συχνά.


Δημοσιεύσεις στο Greek and Yummy blog

Μέτρια Φασόλια «Φεραία Γη» με ρύζι και τόνο σε βιολογικό ελαιόλαδο “Think Green”

18-Mar-2014

 

Υλικά για 4 – 6 άτομα:
• 500 γρ φασόλια μέτρια «Φεραία Γη»
• 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι 
• 1 κονσέρβα τόνο σε βιολογικό ελαιόλαδο «Think Green”
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 ντομάτες ή ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
• 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 5 με 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: 

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεστάνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε την ντομάτα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να δέσουν με την σάλτσα. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε το ρύζι, τον τόνο "Think Green” και τα φασόλια. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρετε την σαλάτα ελαφρώς ζεστή. 
Καλή σας όρεξη!




Επιστροφή στο Greek and Yummy blog