The Greek and Yummy blog

Γνώμες, απόψεις, σκέψεις, πάντα με γνώμονα την Ελλάδα και τα μοναδικά Ελληνικά προϊόντα. Το blog του Greek & Yummy, είναι ζωντανό και ενημερώνεται συχνά.


Δημοσιεύσεις στο Greek and Yummy blog

Φτιάχνουμε νοστιμότατο νηστίσιμο κεϊκ με βιολ.ταχίνι

22-Mar-2014

400 γρ. ταχίνι με μέλι "BIOSERRES"
Μία χούφτα σταφίδα "Golden Black"
1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
4- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κομμάτια από γλυκό νεράτζι, περγαμόντο, πορτοκάλι, κεράσι, κυδώνι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
400 γρ. αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το ταχίνι στο ζεστό νερό.
2. Προσθέτουμε τα υγρά στην ζάχαρη και ανακατεύουμε
Με λίγο αλεύρι αλευρώνουμε τα κομματάκια γλυκού, τη σταφίδα και τα καρύδια.
3. Ενώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι με τα υγρά, προσέχοντας να γίνει ένας πηχτός χυλός και να μη σφίξει πολύ το μείγμα μας.
4. Στο τέλος ρίχνουμε τα γλυκά, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
5. Βάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα (αν δεν ειναι αντικολλητική την αλείφουμε με λίγο ταχίνι και την αλευρώνουμε)
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 περίπου ώρα.

*Αντί για γλυκό κουταλιού μπορούμε να βάλουμε φρουί γλασέ ή ψιλοκομμένα μήλα
** Προαιρετικά σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα

ΚΑΙ ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!




Επιστροφή στο Greek and Yummy blog