Βότανα

Βότανα

Ελληνικά ΒόταναΕίμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, είμαστε χαρούμενοι για το κλίμα μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας που βρίσκονται σε αφθονία! Άλλος ένας θησαυρός της ελληνικής γης, που για κάποιους είναι ανεξερεύνητος, είναι τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Από τα αρχαία χρόνια τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή και μέσα στο φαγητό, και πέρα από την υπέροχη γεύση και το άρωμά τους, είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα βότανα, ενισχύουν την ζωτικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επεμβαίνουν καταλυτικά, τόσο σε καταστολή, όσο και σε πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Οι παραδόσεις, μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την χρήση και την επεξεργασία των βοτάνων. Σήμερα αυτές οι παραδόσεις έχουν αποκτήσει επιστημονική βάση και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην ολιστική ιατρική.
Προσοχή. Δοκιμάστε τα βότανα μας αλλά σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κανένα βότανο δεν αντικαθιστά συνταγή γιατρού.


ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΦΥΛΛΑ

Πληροφορίες Προϊόντος

CRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

ΦΥΛΛΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ: χρησιμοποιούνται για σοβαρές περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, ως καθαρτικό. Φύλλα Αιγύπτου ( Cassia angustifolia) (Κασσία η στενόφυλλη) ή Cassia senna (Κασσία η σέννα). Το συναντούμε με τα ονόματα Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξανδρείας ή φύλλα Αιγύπτου. 30γρ.

€1.38



Επιπλέον Πληροφορίες


Η Σέννα (σιναμική, Senna, Cassia angustifolia) είναι πολυετές φυτό της οικογένειας των Χερδωπών, που φυτρώνει σε πολλές χώρες και κυριότερα στη Νότια Αραβία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι θάμνος και φτάνει σε ύψος έως και δύο μέτρα. Τα άνθη της είναι ακανόνιστα, μεγάλου μεγέθους και χρώματος κίτρινου. Ο καρπός της είναι πλατύς λοβός και περιέχει 5-6 σπόρους.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, (καθαρτικό), περισσότερο τα φύλλα και λιγότερο ο καρπός.
Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την καθαρτική δράση της ανθρακινόνης, και των συννοσιδών που περιέχονται στη Senna, Επίσης μελέτες δείχνουν ότι τα γλυκοσίδια (glycosides), έχουν αντιτοξική δραστηριότητα στο ήπαρ.

Η χρήση δεν πρέπει να είναι συνεχής και να λαμβάνεται με προσοχή από άτομα με εντερική απόφραξη, Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και φλεγμονώδεις νόσους του παχύ εντέρου. Η χρήση του πρέπει να είναι για 10 μέρες το πολύ διότι υπάρχει κίνδυνος εθισμού και το έντερο να μη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία της. Για σοβαρή και διαρκείας δυσκοιλιότητα πρέπει να απευθύνεστε στο θεραπευτή σας.

Περιέχει ανθρακινόνες, γλυκοσίδια (σεννοσίδες ή γλυκοσίδια σέννα) Α και Β, ρητίνη, ταρταρικό οξύ και χρωστικές ουσίες, χρυσοφαινικό οξύ, ρεϊνικό και κασσιακό οξύ με βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση.

Χρησιμοποιείται ως έγχυμα αφού οι λοβοί μείνουν αρκετοί ώρα σε ζεστό νερό. Η δράση της είναι αργή εμφανίζεται 10 περίπου ώρες μετά την χρήση.

Υπερβολικά συχνή χρήση προκαλεί, εκτός του κινδύνου της εξάρτησης, εμετούς, ζαλάδες και πονόκοιλο.

Συστατικά: Περιέχει ανά 100 γρ. Ενέργεια 129 Kcal, Πρωτείνες 12γρ. Υδατάνθρακες 12γρ. Σάκχαρα 0, Λιπαρά 4 γρ. Εδώδιμες ίνες 58 γρ. Νάτριο 42 mg. Περιέχει ακόμα: Γλυκοσίδια (σεννοσίδες Α και Β), Ρητίνη, Ταρταρικό οξύ, Ρεϊνικό και Κασσιακό οξύ.

Χρησιμεύει: Λειτουργεί ως καθαρτικό και λαμβάνεται με την μορφή αφεψίματος. 3-4 φυλλαράκια σε ένα μπρικάκι με νερό που έχει βράζει. Το αφήνουμε 4 λεπτά και σουρώνουμε.