Βότανα

Βότανα

Ελληνικά ΒόταναΕίμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, είμαστε χαρούμενοι για το κλίμα μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας που βρίσκονται σε αφθονία! Άλλος ένας θησαυρός της ελληνικής γης, που για κάποιους είναι ανεξερεύνητος, είναι τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Από τα αρχαία χρόνια τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή και μέσα στο φαγητό, και πέρα από την υπέροχη γεύση και το άρωμά τους, είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα βότανα, ενισχύουν την ζωτικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επεμβαίνουν καταλυτικά, τόσο σε καταστολή, όσο και σε πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Οι παραδόσεις, μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την χρήση και την επεξεργασία των βοτάνων. Σήμερα αυτές οι παραδόσεις έχουν αποκτήσει επιστημονική βάση και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην ολιστική ιατρική.
Προσοχή. Δοκιμάστε τα βότανα μας αλλά σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κανένα βότανο δεν αντικαθιστά συνταγή γιατρού.


ΑΧΙΛΑΙΑ ΒΙΟ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνCRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

Η δράση του βοτάνου είναι εφιδρωτική, υποτασική, στυπτική, διουρητική και αντισηπτική. Είναι ωφέλιμο στα κρυολογήματα και την γρίπη. 30γρ.

€1.99



Επιπλέον Πληροφορίες

Αχιλλέα η χιλιόφυλλος
Η Αχιλλέα θεωρείται τονωτικό για τους κουρασμένους, και φύεται την άνοιξη.
Πήρε το όνομα της από τον μυθικό Αχιλλέα ο οποίος γιάτρευε με τα φύλλα της τους πληγωμένους συμπολεμιστές του.
Είναι ένα αρωματικό, πικρό, τονωτικό, χωνευτικό φυτό, το οποίο καθαρίζει το αίμα.. Είναι ορεκτικό και χρήσιμο για κουρασμένους και καταπονημένους ανθρώπους.
Στην Ελλάδα το όνομα του βοτάνου είναι χιλιόφυλλο αλλά το συναντούμε και με τα ονόματα αγριαψιθιά ή σεμεσάντα. Η αγγλική του ονομασία είναι nosebleed που σημαίνει «μάτωμα μύτης» γιατί το χρησιμοποιούσαν για το σταμάτημα της ρινορραγίας.
Το έχουμε συναντήσει συχνά στους κήπους όπου καλλιεργείται σαν μπορντούρα. Τα φύλλα του είναι πολύ χαρακτηριστικά στο σχήμα και το χρώμα τους. Η μυρωδιά του είναι έντονη θυμίζοντας λίγο την καμφορά. Η γεύση του είναι πικρή και στυφή.
Τα μέρη που χρησιμοποιούνται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι τα αέρια. Δηλαδή όλο το φυτό εκτός της ρίζας του. Η συλλογή του γίνεται κατά την ανθοφορία του φυτού , από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.
Η Αχιλλέα περιέχει 0,5% πτητικά έλαια, φλαβονοειδή, τανίνες και ένα πικρό αλκαλοειδές.
Η δράση του βοτάνου είναι εφιδρωτική, υποτασική, στυπτική, διουρητική και αντισηπτική.
Είναι ωφέλιμο στα κρυολογήματα και την γρίπη. Το χρησιμοποιούμε ως ένα από τα καλύτερα εφιδρωτικά βότανα και πρότυπο ίαμα που βοηθά το σώμα να αντεπεξέλθει στον πυρετό. Προκαλεί διαστολή των περιφερειακών αγγείων μειώνοντας την πίεση του αίματος. Διεγείρει την πέψη και τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι χρήσιμο στις λοιμώξεις όπως η κυστίτιδα όπου δρα ως αντισηπτικό του ουροποιητικού. Εξωτερικά βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και θεωρείται ειδικό ίαμα για τις θρομβωτικές καταστάσεις που έχουν σχέση με την υψηλή πίεση. Συντελεί στη διατήρηση του βάρους και είναι ευεργετικό για την διανοητική κατάσταση.
Όταν το πάρουμε για τον πυρετό μπορούμε να το συνδυάσουμε με Σαμπούκο, Μέντα, Ευπατόριο το διατρητόφυλλο, Καγιέν και Πιπερόριζα. Στην υπέρταση το συνδυάζουμε με Κράταιγο, Τίλιο και Ιξό.
Το παρασκευάζουμε ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλάκια του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα το πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.
Για διαταραχές στην εμμηνόπαυση & σπασμούς της μήτρας, κρυολογήματα, καθαρίζει το αίμα, βοηθάει στην ακμή, το άσθμα, κολίτιδα, αρθριτικά, πόνους περιόδου και ρευματισμούς.
Ανακουφίζει τις ανωμαλίες στην κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε κιρσούς και φλεβίτιδες. Κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα και το καθαρίζει σε βάθος, θεραπεύει πολλές δερματοπάθειες, ακμή, έρπη, φλεγμονές δέρματος, καλόγηρους, αλλεργίες, φαγούρα, λειχήνες.
Καθαρτικό για το αίμα, χρησιμοποιείται εσωτερικά σαν έγχυμα σε δερματοπάθειες. Θεραπεύει ραγάδες της θηλής του μαστού, ραγάδες των χεριών. Θεραπεύει τις αιμορροΐδες και τις ανακουφίζει. Εμποδίζει την τριχόπτωση αν κάνουμε συχνές εντριβές με αφέψημα Αχιλλέας.
Έχει παυσίπονες ιδιότητες, τα φρέσκα φύλλα της Αχιλλέας αν τα μασήσουμε σταματάνε τον πονόδοντο.
Θεραπείες με Αχιλλέα :
Πόνοι περιόδου, δυσπεψία και άλλες στομαχικές ανωμαλίες :
Κάνουμε έγχυμα 1 μέρος Αχιλλέας, 10 μέρη βρασμένου νερού και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά. Το πίνουμε ζεστό 2- 3 φορές την ημέρα.
Δυσπεψία :
Φτιάχνουμε βάμμα Αχιλλέας και παίρνουμε 20 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα, το πρωί 6 σταγόνες, το μεσημέρι και το βράδυ από 7 σταγόνες διαλυμένες πάντα μέσα στο τσάι μας.
Λοιμώξεις του πεπτικού:
Αναμιγνύουμε ίσα μέρη από Αχιλλέα, μέντα και Καλογιάννη.
Φτιάχνουμε ένα αφέψημα με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε 1 φλιτζάνι νερό. Πίνουμε 2 φορές την ημέρα.
Ρύθμιση περιόδου:
Για κοπέλες που δεν έχουν σταθερή περίοδο να πίνουν έγχυμα από μείγμα Αχιλλέα, χαμομήλι και μελισσόχορτο.
Κρυολόγημα:
Αναμιγνύουμε ίσα μέρη Αχιλλέας, μέντας και κουφοξυλιάς.
Φτιάχνουμε έγχυμα βάζοντας ένα κουταλάκι από το μείγμα σε ζεστό νερό για 10 με 20 λεπτά. Πίνετε 3 φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ από 1 φλιτζάνι.
Υψηλός πυρετός:
Φτιάχνουμε έγχυμα με 1 κουταλάκι Αχιλλέα, 1 κουταλάκι ευπατόριο ,1 πρέζα τσίλι ,1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το πίνουμε ζεστό. Μπορούμε να πιούμε έως 4 φλιτζάνια την ημέρα.