Ελληνικό Ελαιόλαδο

Ελληνικό Ελαιόλαδο

Η Λέσβος από την αρχαιότητα είναι συνδεδεμένη με το εξαιρετικό ελαιόλαδο και την παραγωγή προϊόντων από την ελιά. Όλο το νησί είναι σκεπασμένο από ένα πλήθος ελαιόδεντρα που σχηματίζουν ένα τεράστιο και πελώριο ελαιόδασος. Στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν πάνω από έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα. Το εξαιρετικό και φίνο στην γεύση ελαιόλαδο αποτελούσε για χρόνια την κυριότερη πλουτοπαραγωγική πηγή εισοδήματος των κατοίκων όλου του νησιού. Ασύγκριτο σε γεύση, άρωμα και με τις καλύτερες διατροφικές ιδιότητες, το ελαιόλαδο της Μυτιλήνης είναι ένα αληθινό δώρο της Λεσβιακής φύσης.


ΜΑΡΑΘΟΣ (ΣΠΟΡΟΣ)

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν VeganCRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

Ο μαραθόσπορος φημίζεται για την τονωτική και αντισηπτική του δράση. Χρησιμοποιείται για τον πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία, τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Είναι ευεργετικός στα μαλλιά και αντιρυτιδικός. Βοηθάει στη χλωρίδα του εντέρου, ανακουφίζει το ευερέθιστο έντερο. 50γρ.

€1.66



Επιπλέον Πληροφορίες

Φυτό πολυετές, ποώδες, αρωματικό με βαθυπράσινα φύλλα και σαρκώδη ρίζα, που φτάνει τα 2μ. σε ύψος. Οι κύριες χρήσεις του είναι στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την οινοπνευματοποιία. Από το μάραθο επίσης παρασκευάζονται φάρμακα όπως σιρόπια, ενώ λένε πως βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.
Από τους σπόρους του μάραθου, φτιάχνεται αιθέριο έλαιο. Επίσης καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Στο μάραθο αποδίδονται και καλλυντικές ιδιότητες και φημίζεται για την τονωτική και αντισηπτική του δράση. Χρησιμοποιείται για τον πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία, τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Είναι ευεργετικός στα μαλλιά και αντιρυτιδικός. Βοηθάει στη χλωρίδα του εντέρου, ανακουφίζει το ευερέθιστο έντερο. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιείτο κατά την εμμηνόρροια για τους πονόκοιλους. Για τις μανούλες: είναι ιδανικό αψέφημα για τα βρέφη έτσι ώστε να τα ανακουφίσετε από τους κολικούς και κοιλιακούς πόνους. Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ποτοποιεία και στα καλλυντικά. Λέγεται ότι έχει και αφροδισιακές ιδιότητες. Στο παρελθόν ο μάραθος χρησιμοποιείτο ως διουρητικό. Τον χρησιμοποιούσαν σε περιπτώσεις άσθματος, δύσπνοιας και πετρών τπς ουροδόχου κύστεως. Πιστεύεται επίσης ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες στα μαλλιά και ότι "ανοίγει" την όρεξη. Αλοιφές που περιέχουν μάραθο χρησιμοποιούνται για εξανθήματα επειδή έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
Περιέχει επίσης φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Στη μαγειρική τον βάζουμε σε νηστίσιμα, στις αγκινάρες, στους ντολμάδες, στο χταπόδι, στις χορτόπιτες αλλά και σε σαλάτες, σε ελιές, τουρσιά και σε ξύδι φτιαχτό.
Αρωματικό φυτό γνωστό στους αρχαίους Ελληνες, Αιγύπτιους, Κινέζους και Ινδούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι κύριες χρήσεις του είναι στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την ποτοποιεία (κυρίως σε λικέρ) ενώ από τους σπόρους του μάραθου, που έχουν καυστική γεύση, όπως αυτή του άνηθου, φτιάχνεται αιθέριο έλαιο (μαραθέλαιο).