Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια κατηγορία τροφίμων που ο άνθρωπος καταναλώνει από την αρχαιότητα. Προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μικρή ποσότητα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών, βιταμινών, ανόργανων συστατικών (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό) και φυτικών ινών. Πίσω από την ιδιαίτερη γεύση που έχει η κάθε κατηγορία ξηρών καρπών κρύβονται τα ωφέλιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα και μηδενική ποσότητα χοληστερόλης.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΥΔΙ 150γρ.

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνΠροϊόν VeganBIOSERRES
Κατηγορία : ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Τα καρύδια περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να δώσουν ώθηση στην υγεία μας, όπως τα γνωστά σε όλους μας καλά λιπαρά (ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα), τα οποία αποτελούν το 70% του λίπους τους. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, σίδηρο, σελήνιο, αλλά και βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Κ, βιταμίνες συμπλέγματος Β. 150γρ.

€5.69



Επιπλέον Πληροφορίες

Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν;

-Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε καλά λιπαρά, όπως σε ολεϊκό οξύ, λινολεϊκό οξύ, άλφα λινολεϊκό οξύ (ALA), αραχιδονικό οξύ κ.ά., μπορούν να μειώσουν την κακή (LDL) χοληστερίνη και να αυξήσουν την καλή (HDL), έτσι ώστε να βελτιωθεί το λιπιδαιμικό μας προφίλ και να μειωθεί η πιθανότητα εμφράγματος και άλλων παθήσεων της καρδιάς. Ακόμη, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του εντέρου, ενώ στηρίζουν την καλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και την αποφυγή της άνοιας.

-Περίπου 25 γραμμάρια καρύδια την ημέρα μας παρέχουν το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.

-Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτοχημικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, όπως ελαγικό οξύ, μελατονίνη, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά αυτά βοηθούν τον οργανισμό να προστατευτεί και να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκίνου, φλεγμονών, νευρολογικών παθήσεων, ενώ έχουν και αντιγηραντική δράση.

-Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε ως γ-τοκοφερόλη (περίπου 21 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια καρυδιών, δηλαδή το 140% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης). Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα πιο ισχυρά λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά που απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα της κυτταρικής μεμβράνης των ιστών, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες.

-Ο χαλκός που βρίσκεται στα καρύδια αποτελεί συνένζυμο αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού, ενώ την ίδια ιδιότητα βρίσκουμε και στον ψευδάργυρο, ο οποίος αποτελεί συνένζυμο των ενζύμων που ελέγχουν την ανάπτυξη, την παραγωγή σπέρματος, την πέψη κ.λπ.

-Το έλαιο των καρυδιών βοηθά την επιδερμίδα μας να προστατευτεί από την ξηρότητα, ενώ χρησιμοποιείται και στη μαγειρική, αλλά και στη φαρμακευτική βιομηχανία.

-Αν έχετε προβλήματα αϋπνίας, η μελατονίνη των καρυδιών μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και τελικά να κοιμηθείτε.

-Οι ειδικοί πιστεύουν ότι λίγα καρύδια την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της πέτρας στη σχολή κατά 25%.

-Οι πολύτιμοι αυτοί ξηροί καρποί έχει αποδειχτεί πως έχουν προστατευτική δράση στον μεταβολισμό των οστών και τα καθιστούν πιο γερά.

-Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Γιέιλ απέδειξε ότι τα καρύδια βελτιώνουν τη ροή του αίματος σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Αυτό σημαίνει ότι οι διαβητικοί μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καταναλώνοντας μερικά καρύδια καθημερινά.

Πώς μπορείτε να τα καταναλώσετε;

Σίγουρα τα καρύδια τρώγονται ευχάριστα ακόμα και σκέτα. Αν, όμως, θέλετε να τους δώσετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω ιδέες: