Προϊόντα Τρούφας

Ελληνική Τρούφα

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Το "Μαύρο Διαμάντι" της γαστρονομίας, αρωματικό και τραγανό, διακρίνεται για την απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του. Αυτό το επιβλητικό άρωμα είναι πολύπλοκο, ρουστίκ όσο και διακριτικό, ισχυρό και με εξαιρετική επιμονή.


ΜΑΥΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΡΟΥΦΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 25γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν VeganMUSHROOM PRODUCTS "GREVENA"
Κατηγορία : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

Τρούφα μαύρη ολόκληρη 25gr. Η τρούφα είναι ένα μανιτάρι περιζήτητο διεθνώς λόγω της υψηλής γαστρονομικής και θρεπτικής του αξίας. Είναι ένα υπόγειο μανιτάρι με εξαίσιο άρωμα και εκπληκτική γεύση. Χαρίζει γευστική ένταση σε ζυμαρικά, ριζότο, πατάτες, λευκά κρεατικά και ψάρι. Προστίθεται πάντα λίγο πριν το σερβίρισμα κομμένη σε λεπτές φέτες ή τριμμένη. Είναι προϊόν της ελληνικής γης από τα αρχαία χρόνια.

€12.00Επιπλέον Πληροφορίες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Το δυνατό γαστρονομικό χαρακτηριστικό της τρούφας είναι η μυρωδιά , η οποία προέρχεται από μια ένωση που ονομάζεται «δις-methyltiomethane» , ένας αρωματικός υδρογονάνθρακας.
Αλλά η τρούφα εκτός από ιδιαίτερα αρώματα έχει υψηλή θρεπτική αξία όπως όλα τα μανιτάρια.
Οι Τρούφες περιέχουν 72% νερό, πολύ λίγο φυτικό λίπος (0.6%) ( ακόρεστα λίπη όπως το λινελαϊκό οξύ) και μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης (8,6% επί νωπού βάρους). Οι πρωτεΐνες της είναι πλούσιες σε μεθειονίνη, κυστεΐνη, Λυσίνη και πολύ εύπεπτες.
Επίσης, είναι πλούσια σε μέταλλα (φωσφόρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, θείο, χλώριο, και σιλικόνη), και άλλες οργανικές ουσίες (αμινοξέα όπως αργινίνη που είναι ένα διουρητικό, και οργανικά οξέα όπως το νιτρικό, κιτρικό και μηλεϊνικό οξύ, αλβουμίνη και μαννίτης). Τέλος, περιέχουν επίσης διαιτητικές ίνες (7,6%), σημαντικές για το έντερο.