Ελληνικά Γλυκά

Ελληνικά Γλυκά

Μια σημαντική κατηγορία παραδοσιακών ελληνικών γλυκών είναι τα μοναδικά «γλυκά κουταλιού». Φτιάχνονται από εποχικά ελληνικά φρέσκα φρούτα, φρέσκους ή και άγουρους καρπούς, που προορίζονται για ξηροί καρποί, αλλά είναι ακόμα μαλακοί μέσα στο κέλυφός τους ή ακόμα και ορισμένα λαχανικά, όπως το μελιτζανάκι και η κολοκύθα, που συντηρούνται σε απλό σιρόπι ζάχαρης. Τα γλυκά του κουταλιού στην πατρίδα μας είναι παράδοση από γενιά σε γενιά και η παρασκευή τους παραμένει η ίδια, όπως μεταδόθηκε σε μας από τις γιαγιάδες μας.


Βιολογικός χαλβάς με κακάο 400γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνΠροϊόν VeganΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακές γεύσεις
Κατηγορία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Εξαιρετικός Βιολογικός Χαλβάς Βέροιας. Παράγεται παραδοσιακά, είναι χειροποίητος, με την χρήση βιολογικών α΄υλών και πάντα με την ίδια προσήλωση από το 1927 μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε τον χαλβά με κακάο ως συνοδευτικό ενός ελληνικού καφέ! 400γρ.

€7.11



Επιπλέον Πληροφορίες

Χαλβάς: Το γλύκισμα με τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία.Μια αναδρομή στην ιστορία του χαλβά μας δείχνει πως είναι γλύκισμα πολλών αιώνων. Συναντάται πρώτη φορά στο μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές. Από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Ινδία. Αρώματα φιστικιού και αμύγδαλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστήσιμος. Ήταν από χουρμάδες και γάλα και ονομάστηκε ”χαλ” από την αραβική λέξη γλυκό. Στο ίδιο παρασκεύασμα αφαίρεσαν το γάλα και οι άραβες πρόσθεσαν αλεύρι ή σιμιγδάλι και πετιμέζι ή μέλι και ξηρούς καρπούς ακόμα και λαχανικά!
Στην Ινδία συναντάμε χαλβάδες με σιμιγδάλι ή άλευρα και φρούτα ή λαχανικά ακόμα και όσπρια!
Στην Οθωμανική αυτοκρατορία (13ος αιώνας) ο χαλβάς ήταν μέρος του τελετουργικού του τάγματος των Δερβίσηδων! Ήταν γνωστές οι συναντήσεις τους ως συναντήσεις του χαλβά. Έβαζαν στο χαλβά τους νισεστέ, νερό ή χυμούς φρούτων και ξηρούς καρπούς.Στην Ελλάδα είναι διαδεδομένος ο χαλβάς που έφεραν οι ”χαλβατζήδες πρόσφυγες” μετά την καταστροφή της Σμύρνης πουλούσαν χαλβάδες σε μικρά εργαστήρια ή παράγκες. Τους συναντάμε κυρίως στην Μακεδονία και στο Πειραιά .Κύριο συστατικό του αγαπημένο και στο σημερινό χαλβά, το ταχίνι(λιωμένο σουσάμι).