Προϊόντα Θρέψης

Προϊόντα Θρέψης

Ταχίνι, μέλι, πετιμέζι, σπιρουλίνα, φυσικά προϊόντα τα οποία συγκαταλέγονται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με ικανοποιητική θερμιδική απόδοση αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελούν ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό. Ο συνδυασμός τους αποτελεί μια άριστη επιλογή για τη θρέψη σώματος και πνεύματος!


Βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης 350γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνΠροϊόν VeganΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακές γεύσεις
Κατηγορία : ΘΡΕΨΗ

Το Βιολογικό ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού βιολογικής καλλιέργειας, περνώντας από την διαδικασία της ξήρανσης και της άλεσης. Το ταχίνι αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου (άρα δρα κατά της οστεοπόρωσης), καλίου, σιδήρου και ψευδαργύρου κι έτσι συμβάλει στην καλή άμυνα του οργανισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η περιεκτικότητά του σε χαλκό, μαγγάνιο και σελήνιο. Είναι τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 350γρ.

€7.35



Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.
Τι κερδίζετε με μόλις μία κουταλιά ταχίνι
➜ Ενέργεια 89 θερμίδες
➜ Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
➜ Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
➜ Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
➜ Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
➜ Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
➜ Ασβέστιο 64 mg
➜ Σίδηρος 1,34 mg
➜ Μαγνήσιο 14 mg
➜ Φώσφορος 110 mg
➜ Κάλιο 62 mg
➜ Νάτριο 17 mg
➜ Ψευδάργυρος 0,69 mg
➜ Χαλκός 0,242 mg
➜ Μαγγάνιο 0,218 mg
➜ Σελήνιο 0,3 μg
➜ Θειαμίνη 0,183 mg

Πώς μας ωφελεί το ταχίνι
- Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που ευθύνονται για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου
- Καταπολεμά τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού
- Εμποδίζει λόγω των συστατικών του την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό, που αποτελεί το πρώτο στάδιο και έναν σημαντικό αιτιολογικό μηχανισμό για τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης
- Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό
- Λόγω των λιγνανών συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
- Είναι ιδανικό για διαβητικούς καθώς έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη