Αφυδατωμένα Μανιτάρια

Αφυδατωμένα Μανιτάρια

Τα άγρια ελληνικά μανιτάρια, αφού μαζευτούν από εξειδικευμένους και πολύ έμπειρους συλλέκτες, μεταφέρονται σε συσκευαστήρια, όπου γίνεται η διαλογή τους, έπειτα κόβονται σε ειδικό μηχάνημα, στεγνώνουν σε ξηραντήριο και συσκευάζονται.


Κανθαρίσκος Αφυδατωμένος 25γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν VeganMUSHROOM PRODUCTS "GREVENA"
Κατηγορία : ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα μανιτάρι με μεγάλη γαστρονομική και θρεπτική αξία. Πλούσιο σε πρωτείνη και ιχνοστοιχεία. Το χρώµα τους είναι κιτρινόχρυσο έως πορτοκαλί και το άρωµά τους φρουτώδες – θυµίζει εσπεριδοειδή. Εχουν γλυκιά γεύση και οι συλλέκτες τις αναζητούν άνοιξη και φθινόπωρο σε δάση κωνοφόρων. 25γρ.

€8.00



Επιπλέον Πληροφορίες

ΚΑΝΘΑΡΕΛΛΑ Ή CHANTERELLE Cantharellus cibarius
Η χαριτωμένη κανθαρέλλα θυμίζει χρυσοκίτρινη κυματιστή τρομπέτα ή αναποδογυρισμένο κώνο. Πολλοί πάλι μανιταρόφιλοι ισχυρίζονται ότι το σχήμα του θυμίζει το κύπελλο των συμποσίων. Εντυπωσιάζει με το ανάλαφρο φρουτώδες άρωμα της, που θυμίζει βερίκοκο και νεράντζι. Εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Γάλλους σεφ και ταιριάζει πολύ με τις άσπρες σάλτσες καθώς και εκείνες που συνοδεύουν πουλερικά και αρνί. Επειδή η υφή τους είναι κάπως ελαστική χρειάζονται αρκετή ώρα μαγείρεμα. Μαγειρέψτε τα σε σιγανή φωτιά για να βγάλουν το δικό τους νερό και ενισχύστε τα στο τέλος με λίγο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, που θεωρούνται ιδανικοί συνοδοί αυτού του είδους μανιταριών.